Στήριξη στην κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία παρείχε ο πρόεδρος κα�� διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Πρε Γουάτσα.

Μιλώντας ενώπιον στελεχών της Eurobank (της οποίας αποτελεί εκ των βασικών επενδυτών), o επικεφαλής της καναδικής εταρείας που απέκτησε πρόσφατα την Praktiker Hellas τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ως εξής: «Γεια σας. Έχετε έναν υπέροχο πρωθυπουργό».

Ο Γουάτσα μίλησε με θερμά λόγια για την ελληνική οικονομία και, μάλιστα, δεν δίστασε να εκτιμήσει ότι οι δυνατότητές της είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της ιρλανδικής.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επένδυση της εταιρείας του στην Eurobank ως επένδυση «μακροπρόθεσμου χαρακτήρα» και τόνισε ότι η τράπεζα «μπορεί να γίνει το πρώτο πε��υχημένο παράδειγμα ανάκαμψης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

Ο επικεφαλής της Fairfax θα έχει στις 15.30 συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο, όπου ο Γουάτσα αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.