Σε βαρύ κλίμα, μετά την υποβολή της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη αλλά και το «εκρηκτικό» κλίμα που δημιουργήθηκε α��ό δηλώσεις στελεχών του κόμματος, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης δεν αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα. Αυτό θα γίνει αύριο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία και θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτησή του.

Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τα σενάρια για τον διάδοχό του, με πολλούς να εκτιμούν ότι θα είναι ο Σπύρος Κουβέλης και μάλιστα να εκφράζονται υπέρ του. Ο Γιάννης Πανούσης, από την άλλη, εκανε πρόταση για μεταβατικό πρόεδρο για 2 χρόνια.

Την ίδια ώρα, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που είχαν ανεβάσει υψηλά τους τόνους προσπαθούν να κάνουν βήματα πίσω.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός με δήλωσή του υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του τις τελευταίες μέρες που του χρεώνουν την παραίτηση του κ. Κουβέλη: «Από το βράδυ των εκλογών της Κυριακής 25 Μαΐου μέχρι και σήμερα, ποτέ και πουθενά δεν ζήτησα την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη. Μίλησα για ανάληψη από τον πρόεδρο της ευθύνης για τις πολιτικές επιλογές που έριξαν τη ΔΗΜΑΡ του 6% στα βράχια του 1,2%. Το θέμα δεν είναι αλλαγή ηγεσίας, αλλά αλλαγή πολιτικής. Είναι χρέος μας τώρα να συμβάλλουμε χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ηγεμονισμούς στη συγκρότηση της κεντροαριστεράς».