​Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα στελέχη του κόμματος κάνουν μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ασχολούνται με τη χάραξη της στρατηγικής στη συνέχεια.

Την συζήτηση άνοιξε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας για τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος έκανε λόγο για ένα «θετικό και ενθαρρυντικό αποτέλεσμα» για την μετέπειτα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε όπως είπε «ως επιβράβευση των προσπαθειών μας».

«Προφανώς δεν μας φτάνει. Δεν επαναπαυόμαστε. Το αποτέλεσμα αποτελεί μεγάλη επένδυση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «ιδιαιτέρως αρνητικό αποτέλεσμα», χαρακτηρίζοντας «αντίδοτο στην Χ.Α την αυξημένη εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τώρα το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «τρεις κάλπες, μια επιλογή» στην Κουμουνδούρου αισθάνονται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δικαιωμένοι.

Με παρέμβαση του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε πως θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει ένα γενναίο άνοιγμα στα Αριστερά, βασιζόμενος σε επικαιροποιημένη πολιτική πρόταση.

Η συζήτηση της πολιτικής γραμματείας θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη οπότε και θα διαμορφωθεί ένα κείμενο-πλαίσιο το οποίο θα σταλεί στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα για διαβούλευση προκειμένου να συζητηθεί στην συνέχεια στην κεντρική επιτροπή του κόμματος στις 22 Ιούνιου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR