Την πραγματοποίηση του ανασχηματισμού προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ο οποίος αναχώρησε πρώτος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Υποχρέωση μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων σε αυτά που ξέρουμε ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα, το πρώτο βήμα είναι όμως η σταθερότητα, αυτό είναι που θα ωφελήσει κάθε οικογένεια, τους ανέργους» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Θα αναλάβω μια σειρά από πρωτοβουλίες, στο ίδιο μήκος κύματος κινούμαστε φυσικά με τον πρωθυπουργό» τόνισε επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προαναγγέλ��οντας επίσης πρωτοβουλίες για θεσμικά ζητήματα (στις οποίες θα ενταχθεί πιθανότατα η πρόταση διαλόγου για μία σειρά από ζητήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ).

Στις κινήσεις αυτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπεριέλαβε τον ανασχηματισμό για τον οποίο όμως πρόσθεσε ότι δεν θα γίνει αποσπασματικά καθώς «χρειάζεται μία προετοιμασία, δεν θα γίνει με όρους δημοσιογραφικούς, με δημοσιογραφικό χρόνο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων διευκρίνισε ότι «δεν είναι η λήξη της προεδρίας το όριο, αλλά εν πάση περιπτώσει θα ληφθούν υπόψη και οι υποχρεώσεις στην προεδρία».