Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της ΕΛΑΣ για τη λειτουργία της πόλης της Αθήνας υπέγραψαν ο Γιώργος Καμίνης και ο Νίκος Δένδιας.

Το μνημόνιο προβλέπει την μεταβίβαση πολλών αρμοδιοτήτων της κατηργημένης Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ, όπως τους ελέγχους για το παραεμπόριο και την ελεγχόμενη στάθμευση.

«Αποτέλεσμα αυτής της πολύ μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει είναι και η δραματική αύξηση της επισκεψιμότητας της Αθήνας. Είδα με πολύ χαρά χθες τους αριθμούς των αφίξεων να εκτινάσσονται. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να προφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

«Η Αθήνα είναι το κέντρο της πατρίδας μας. Είναι η πρωτεύουσα του κράτους, δεν υπάρχει κράτος το οποίο να ακμάζει και να δίνει μια εικόνα σύγχρονη και σοβαρή όταν το κέντρο του κράτους είναι σε κακή κατάσταση» πρόσθεσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως.

«Στην Αθήνα έχουμε μια εικόνα βελτίωσης σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα τα τελευταία δυο χρόνια, εγώ δεν έχω σταματήσει να το υποστηρίζω αυτό. Εις επίρρωση φυσικά των ισχυρισμών αυτών έρχονται οι στατιστικές, τα στοιχεία που έχει το υπουργείο. Από την άλλη όμως στα θέματα ευταξίας της πόλης υπήρξε σαφής υποχώρηση τον τελευταίο χρόνο. Σαφής υποχώρηση έως καθίζηση θα έλεγα», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Καμίνης.