Άγριος καυγάς μεταξύ Γιάννη Βρούτση και Παναγιώτη Λαφαζάνη ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία για το Νεώριο Σύρου.

Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους Έλληνες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαρακτηρίζοντας τον κ. Βρούτση «αρχιπραξικοπηματία» και βασικό υπεύθυνο για μια πολιτική «που έχει κατακουρελιάσεις τους εργαζόμενους».

Ο κ. Βρούτσης διαπίστωσε «υποκρισία εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αφού –όπως είπε- «σε μια καθαρή διάταξη που επιχειρεί να σώσει μια εταιρεία, και κάνουμε μια παρέμβαση για να την κρατήσουμε ζωντανή».

«Και εδώ που φέρνουμε μια διάταξη που δεν χάνει το δημόσιο ούτε ένα ευρώ, έρχεστε και λέτε άλλα από αυτά που λέγατε. Κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους ψιλό γαζί. Ποια είναι η πρόταση σας για την ανεργία. Ελάτε σε μια ειδική συνεδρίαση να πείτε τι λέτε για το ασφαλιστικό σύστημα και το εργασιακό περιβάλλον» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εργασίας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποσχέσεις περί κατώτατου μισθού: «Λέτε ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και δεν λέτε πως και θα δώσετε επιδόματα ανεργίας για δύο χρόνια. Ελάτε να το συζητήσουμε πως ��α το κάνετε. Αυτό κοστίζει 12 δισ. ευρώ. Λυπάμαι που το λέω αλλά είστε επικίνδυνοι. Δουλεύετε τους Έλληνες ψιλό γαζί».

Σε υψηλούς τόνους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε κάνοντας λόγο για «θράσος» και χαρακτήρισε τον κ. Βρούτσης «αρχιπραξικοπιματία»: «Είστε αρχιπραξικοπιματίας κύριε υπουργέ. Είστε ο βασικός υπεύθυνος για μια πολιτική που έχει κατακουρελιάσει τους εργαζόμενους. Είναι ντροπή να μιλάει κάποιος έτσι για την αντιπολίτευση, όταν έχει κάνει τερατουργήματα».

«Μιλάτε εσείς που καταργήσατε την συλλογική σύμβαση και κατεβάσατε τον κατώτατο μισθό. Σε ποια δημοκρατία έχει ξαναγίνει αυτό» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, καλώντας τον κ. Βρούτση να αποκαλύψει το σχέδιο της κυβέρνηση�� για την αναδιάρθρωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Σύρου.

Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «κρυφτούλι» και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «σε μια οργανωμένη συζήτηση για ασφαλιστικό και εργασιακό και να μας πείτε που θα βρείτε τα χρήματα που λέτε ότι θα δώσετε». Τέλος, επανέλαβε ότι από τη συγκεκριμένη τροπολογία δεν χάνει το Δημόσιο ούτε ένα ευρώ.