Περίπου μισή ώρα κράτησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια, με τον πρωθυπουργό να μην κάνει δηλώσεις εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το περιεχόμενο της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι υπάρχει συντονισμός με τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες και το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα καθώς αναγνωρίζονται και γίνονται κατανοητές οι ελληνικές θυσίες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας που θα ανοίξει την πόρτα για τη μείωση της ανεργίας και την επανόρθωση των αδικίων.

«Στις Βρυξέλλες έθεσα το θέμα της ανάπτυξης, υπάρχει ένας πολύ θετικός συντονισμός στο ζήτημα αυτό και με τις άλλες νότιες ευρωπαϊκές χώρες. Αναγνωρίζουν και παραδέχονται και τις μεγάλες θυσίες της Ελλάδας, την προσπάθεια που γίνεται, και τις επιτυχίες που έχουμε στην οικονομία» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην σύντομη συνομιλία που είχε με τον κ. Παπούλια πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα και δήλωσε αποφασισμένος να βαδίσει σε αυτό τον δρόμο «μέχρι τέλους».

«Μένουν μερικά βήματα για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης της πολύ επώδυνης πορείας που έζησε όλος ο ελληνικός λαός, και θα τα διανύσουμε και αυτά» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη γιατί μέσα από αυτή θα διορθώσουμε τις αδικίες που έχουν γίνει».

«Αυτή είναι η συνεχής προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης και το στοίχημα το δικό μου» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Εύχομαι να πάνε όλα κατ’ ευχήν, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση και η ανεργία των νέων που είναι το μεγάλο πρόβλημα» σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Χαίρομαι γιατί η Ευρώπη ξυπνάει για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και για να συμφιλιωθεί με τους λαούς της η γραφειοκρατία των Βρυξελλών» κατέληξε ο κ. Παπούλιας.