Προς την κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών βαρών για τους πολίτες χωρίς να πληγούν τα φορολογικά έσοδα θα κινηθεί η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο είναι η ολοκλήρωση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων με την ταυτόχρονη άρση των αδικιών για τους πολίτες.
o-yfupourgos-oikonomikon-giorgos-mauraganis-arxeio.jpg
Ο κ. Μαυραγάνης εξήγησε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε υιοθέτηση φορολογικών ελαφρύνσεων που θα συνοδεύονται από την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Έρχονται αλλαγές στο φορολογικό τοπίο

Όπως ξεκαθάρι��ε, εξάλλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου χθες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει το νόμο με τον οποίο διώκονται ποινικά οι οφειλέτες του Δημοσίου, όταν αποδεδειγμένα είναιοικονομικά αδύναμοι.

Παράλληλα, ήδη έχει ανοίξει το θέμα για κατάργηση από του χρόνου της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που επιβαρύνει κάθε χρόνο με συντελεστή από 1% έως 4% τα ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Τέλος, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, η απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από ΦΠΑ, αλλά και η μείωση της φορολογίας των ΙΧ αυτοκινήτων.