Αναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα προανήγγειλε στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος.

Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αναλύθηκε σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που κράτησε σχεδόν 4 ώρες, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αλλάζει τον γενικό διευθυντή του κόμματος.

«Δεχτήκαμε την παραίτηση του γενικού γραμματέα, του κ. Σπύρου Γαληνού, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Λέσβου. Λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος την επόμενη εβδομάδα, ξεκινάμε τις διαδικασίες στις 14 και 15 Ιουνίου, οπότε θα γίνει το διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με σκοπό την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την πλήρη αναδιοργάνωση του Κινήματος σε όλα του τα όργανα. Παράλληλα θα καθορίσουμε τις συνιστώσες για τη διενέργεια ενός μεγάλου πολιτικού συνεδρίου σε εύθετο χρόνο» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με το ίδιο, την προσεχή εβδομάδα θα αναλύσουν το αποτέλεσμα ειδικοί τεχνικοί, ιδίως όσον αφορά τις διαρροές ψηφοφόρων προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε εκ νέου ότι δεν δόθηκε η επιχορήγηση στους ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οικονομική στήριξη στους υποψηφίους του κόμματος: «Από τα επτά εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού του κράτους για τις εκλογές επετράπη να δοθούν στους Ανεξάρτητους Έλληνες 52.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα ήταν μπλοκαρισμένα στην τράπεζα. Οικονομική στήριξη λοιπόν δεν υπήρχε. Η στήριξη ψυχής που υπήρχε, αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών».