Συγγνώμη για την χθεσινή αναστάτωση ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας μιλώντας σήμερα στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, σε μία θαρραλέα κίνηση αυτοκριτικής, σχετικά με τις χθεσινές διαρροές ότι «δεν θα γίνει σάκος του μπόξ» και ότι αν συνεχιστεί η κριτική εναντίον του «καλύτερα να αποχωρήσει». Ο ίδιος είπε ότι λυπάται για το αν μια ανθρώπινη στιγμή δημιούργησε πρόβλημα και ότι δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να εγκαταλείψει τη θέση του.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Στουρνάρας για το επίμαχο ζήτημα:

«Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να πω κάτι για το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θέση μάχης που υπηρετώ για την οικονομία. Και λυπάμαι -εγώ πολιτικός δεν είμαι- που μια ανθρώπινη αντίδρασή μου, δημιούργησε λάθος εντυπώσεις. Προχωράμε μπροστά, με αποφασιστικότητα, για να μετατρέψουμε το ταχύτερο δυνατό την ανάκαμψη σε βιώσ��μη ανάπτυξη» .

Ζήτησε επίσης «να προχωρήσουμε μαζί, με την ίδια αποφασιστικότητα, με ακόμα πιο γοργά βήματα στο δρόμο που ήδη έχουμε χαράξει» και επισήμανε ότι η συνδρομή των μελών του ΣΕΒ στην προσπάθεια αυτή είναι πολύτιμη. «Διότι ακρογωνιαίος λίθος του νέου αναπτυξιακού προτύπου είναι η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων που εκπροσωπείτε. Στην πορεία αυτή η ελληνική επιχειρηματικότητα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής. Πρωταγωνιστής στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, στην εξωστρέφεια, στις νέες επενδύσεις, στην καινοτομία και κυρίως στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.