​Στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίσει ρόλο στις μείζονες κυβερνητικές επιλογ��ς έως τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών την οποία ζητεί επιμόνως.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κυβέρνηση σε «αποδρομή» τον συνασπισμό Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και υπεραμύνθηκε της θέσης ότι μετά την ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί σε «βάρος της κοινωνίας τις μνημονιακές δεσμεύσεις» και να δεσμεύει, όπως είπε τις επόμενες γενιές με μια δήθεν διαπραγμάτευση.

Επικαλούμενος τον διεθνή Τύπο, τόνισε ότι η «νίκη ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την Ελλάδα σε καλύτερη διαπραγμάτευση στο θέμα του χρέους».

«Η κυβέρνηση δε δικαιούται να μη λογαριάζει την αξιωματική αντιπολίτευση και να μην έχει τη συμφωνία του πρώτου κόμματος» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί για τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή για τον επίτροπο να μην λάβει υπόψη τη γνώμη μας».

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε σημεία του οικονομικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας το οποίο θα αναπτύξει όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ευχαρίστησε τέλος τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλο για την «ουσιαστική λειτουργική συνεργασία».