​Την ανάγκη να ενωθεί ξανά το έθνος επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της συνάντησης τους.

«Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες, είναι ότι δεν θέλουν αυτόν το συμβολικό, εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι» είπε ο κ.Βενιζέλος παρουσιάζοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης.

Το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα, θεωρώντας ότι είναι μια πολύ σημαντική βάση εκκίνησης, για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

«Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος πρέπει να τα κάνουμε όλοι ενωμένοι» πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και αναφερόμενος στα της Ευρώπης, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Βενιζέλος είπε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να αναβαθμιστεί το Κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι, όπως σημείωσε, το μήνυμα των λαών.

Τόνισε πως «κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών, δηλαδή θέλουμε ανάπτυξη, απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες ... δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε μάλιστα πως πλέον είναι δυνατόν να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους: «Εμείς ήμασταν αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών γιατί έπρεπε να δανειστούμε. Και τώρα, η επάνοδος στην κανονικότητα, μας επιτρέπει να μπούμε σε μία διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους».