​Υπέβαλλε την παραίτηση του ο Φώτης Κουβέλης από την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωση του Φ.Κουβέλη:

"Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος , να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις"

Η κίνηση αυτή του κ.Κουβέλη έρχεται λίγες ώρες μετά τις αιχμές αρκετών στελεχών της ΔΗΜΑΡ για το πρόσωπο του με αφορμή το μετεκλογικό «Βατερλό» του κόμματος .

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Οικονόμου, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είχαν ζητήσει άλλος με κομψό και άλλος με ωμό τρόπο από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να παραιτηθεί.

Το Σάββατο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, που θα ορίσουν πότε θα συνεδριάσει -εντός τριημέρου- η Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ο κ. Κουβέλης θα υποβάλει τελικώς την παραίτησή του. Επίσης, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα αποφασιστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, όπου θα τεθεί το θέμα της ηγεσίας.