Για «συνεχείς γκάφες» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, όπως και για «φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια για διενέργεια εκλογών» προκαλώντας τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης «αφού θέλει τόσο πολύ τις εκλογές».

«Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986;» ρωτά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταλήγει στο σχετικό απόσπασμα: «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασ��στες της ΧΑ θέλουν εκλογές».

Υποστηρίζει επίσης ότι «δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη «δυσαρμονία», πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά. Δεν αρκεί να επικαλείσαι «δυσαρμονία», πρέπει να λες και ποια είναι η «αρμονία» που προτείνεις».

Είχε προηγηθεί άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του 2009 που είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος και το σχόλιο «τι έλεγε μετά τις ευρωεκλογές του 2009 περί λαϊκής δυσαρμονίας ο συνταγματολόγος, κ. Βενιζέλος και τι σχέση έχουν με τις χθεσινές του δηλώσεις;» στην οποία απάντησε το ΠΑΣΟΚ ότι ήταν εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες (όπως π.χ. ποσοστό 36,7% από το ΠΑΣΟΚ και πλειοψηφία της τότε κυβέρνησης στη Βουλή με μία μόλις έδρα).

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε επίσης σε πολύ υψηλούς τόνους στο ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για βερμπαλισμό και αμετροέπεια.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας » και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας» και συμπληρώνει:

«Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστί�� και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του» καταλήγει η ανακοίνωση».

Σε ανταπάντησή του το ΠΑΣΟΚ καταλόγισε αδυναμία επιχειρημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα να απαντήσουν με σαφή επιχειρήματα για μια ακόμη φορά τους οδηγεί να καταφεύγουν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι μόνο σε αυτό το πεδίο διαπρέπουν».