Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου με αφορμή τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις δηλώσεις που έκανε μετά «παραποιεί το Σύνταγμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο ΠΑΣΟΚ με ένα ΒΙΝΤΕΟ που διακινήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω non paper από την Κουμουνδούρου και δείχνει τον κ. Βενιζέλο να δηλώνει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του 2009 (και την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ) ότι «υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικής δυσαρμονίας με την οριακή πλειοψηφία της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού» και να ζητά πρόωρες εθνικές εκλογές.

Στην αντεπίθεση πέρασε η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία κάνει λόγο για «γκάφες» και για «φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ Τσίπρα για διενέργεια εκλογών».

«Τότε όμως κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια» σημειώνεται.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «ξεχνούν» ότι:

1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα

2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά

3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.

4. Τώρα τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές ( ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.α).

«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές» αναφέρει το κόμμα, προκαλώντας την Κουμουνδούρου να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ Τσίπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Κενολόγος βερμπαλισμός Βενιζέλου»

«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί ‘δυσαρμονίας’ και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας. Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του» ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.