Την ώρα που κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «σφάζονται» για το αν πρέπει ή όχι να γίνουν εκλογές και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚΘ.Πάγκαλο να ζητά την αποχώρηση του Βαγγέλη Βενιζέλου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με παρέμβαση του εκφράζει την πεποίθηση πως δεν υπάρχει θέμα διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, εξαιτίας των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά δεν είχε βγάλει κιχ για την ΕΛΙΑ!

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου αυτό που είναι αναγκαίο είναι να ακουστεί το μήνυμα που έστε��λαν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε πως θα είναι λάθος η κυβέρνηση να συνεχίσει όπως πριν και αναφέρθηκε σε δύο διαφορετικούς τρόπους να αντιμετωπίσει κανείς το μετεκλογικό αποτέλεσμα, είτε με την Οδύσσεια, όπου στο τέλος του δύσκολου δρόμου υπάρχει η Ιθάκη, είτε με τον Σίσυφο, που τιμωρήθηκε να κουβαλά χωρίς τέλος τα βάρη του.

Από το συνέδριο της Hartie School of Governance, στο οποίο, επίσης, συμμετέχουν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο επικεφαλής του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μ.Μόντι, ο κ.Παπανδρέου τόνισε πως η Ελλάδα κάνει σταθερά βήματα, με τις οδυνηρές και τεράστιες αλλαγές τελικώς να αποδίδουν.

Παρ��δέχθηκε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις σαφώς και είναι υπεύθυνες για κακοδιαχείριση της οικονομίας, αλλά επεσήμανε ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθήθηκε - συνδυασμός λιτότητας και μεταρρυθμίσεων ��αι απαίτηση για επίτευξη των όποιων στόχων σε πολύ σύντομο χρόνο - κατέστησε πολύ δύσκολη την όλη κατάσταση στην χώρα.

Αναφερόμενος στην δική του πρόταση - όταν ήταν Πρωθυπουργός - να υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, τόνισε ότι ήταν αναγκαίο ο ελληνικός λαός να αναλάβει την ευθύνη για την όποια απόφαση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα είχαν ανταποκριθεί θετικά. «Οι αντιδράσεις που είχα από τους εταίρους αφορούσαν το ρίσκο των αγορών, πιστεύω όμως ότι το μεγαλύτερο ρίσκο αφορούσε την πολιτική», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι υπάρχει και ευθύνη της Ε.Ε. για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, καθώς «εάν υπήρχε άλλη αντιμετώπιση, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα της ύφεσης, και της ανεργίας».

ΒΙΝΤΕΟ STAR