Την έξοδο στους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη δείχνει με τον δικό του τρόπο ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον Bήμα FM, αν και χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς καλύτερο απ’ ό,τι περίμενε με βάση τις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως η πολιτική συμμαχιών, όπως έγινε, δεν απέδωσε.

Αναφερόμενος μάλιστα στα συνέδρια που αναμένεται να γίνουν σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε αλλαγή των ηγεσιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν τα συνέδρια είναι μόνο για την αναβάπτιση της υφισταμένης ηγετικής ομάδας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αυτά δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να είναι μπροστά τους η κατηφόρα και η παρακμή.

«Αυτά θέλουν απόσυρση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να πουν οι ηγεσίες ότι θα εργαστούν για το συνέδριο και θα συμμετάσχουν, αλλά (θα αποχωρήσουν) και μιλάω και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΔΗΜΑΡ και για όλες τις άλλες κινήσεις που απέτυχαν παταγωδώς. Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο».

«Γιατί δεν απεδείχθη; Ήταν ο κ. Βενιζέλος εκεί, ογκόλιθος της πολιτικής, με την παρέα του, και έκανε αυτά που έκανε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ηγετική του ομάδα και ο κ. Κουβέλης αντιστοίχως. Μπορούν να ανανεώσουν το χώρο; Εγώ λέω όχι. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μετέχουν βέβαια στο συνέδριο, για να δεσμευτούν από αυτό κα�� να μην πάνε μετά να κάνουν άλλο μαγαζάκι, και να πουν ότι αποσύρονται» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, πρέπει να βγουν καινούργιοι άνθρωποι από τις συνεδριακές διαδικασίες οι οποίες θα είναι ανοιχτές στις νέες δυνάμεις.

Σε ό,τι τον αφορά, είπε πως θα συζητούσε, υπό προϋποθέσεις, ��ια πρόσκληση να γυρίσει πίσω στο ΠΑΣΟΚ αν άλλαζε ηγεσία.

«Βεβαίως θα ανταποκρινόμουν στην πρόσκληση (να γυρίσω πίσω, εάν άλλαζε ηγεσία), αν και δεν ξέρω ποιο θα είναι το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αλλά θα ανταποκρινόμουν στις συνομιλίες» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ο κ.Πάγκαλος επέρριψε ευθύνες στον Κανονισμό της Βουλής. «Τους ανθρώπους αυτούς τους αφήσαμε να αποθρασυνθούν. Πριν ακόμη τον εισαγγελέα, υπάρχει ο Κανονισμός της Βουλής. Όταν οι άνθρωποι αυτοί έβριζαν, έφτυναν και μούντζωναν υπήρχε ο ΚτΒ που έπρεπε να επιβληθεί από τους εκάστοτε προεδρεύοντες, με τη συνδρομή της φρουράς της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.