Ανοικτό παράθυρο για συνεργασία με τη ΝΔ άφησε -υπό προϋποθέσεις- ο Γιώργος Κ��ρατζαφέρης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί «με κάτι το οποίο δεν μου πάει, δεν μου ταιριάζει, δεν μου κουμπώνει» αλλά πρόσθεσε με νόημα πως περιμένει «μια αλλαγή πολιτικής»: «Αυτή είναι απολύτως αποκρουστική και δεν οδηγηθεί πουθενά. Εγώ δεν φλερτάρω με την άλλη πλευρά. Κάποια μέρα θα συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κυβερνητικός εταίρος αλλά πολιτικοϊδεολογικά δεν ανήκει στην από δω όχθη. Η ανάγκη επανασυσπείρωσης της ευρυτάτης παράταξης πρέπει να γίνει. Αρκεί να καταλάβουν κάποιοι ότι η εμμονή τους σε συγκεκριμένες επιλογές οδηγεί σε αποσυσπείρωση και όχι σε συσπείρωση».

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι «ο κ. Σαμαράς διείδε και αντελήφθη το μήνυμα των εκλογών, ιδιαιτέρως κατά την ώρα που έβγαινε από τα γραφεία του στη λεωφόρο Συγγρού», ενώ εκτίμησε ότι «η Πολιτική Άνοιξη έχει καβαλικέψει τη ΝΔ και οι νεοδημοκράτες αντιδρούν από αυτό το καπέλο».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε άνοιγμα στον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και σε στελέχη της ΝΔ όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας για «δυσαρέσκεια» απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να είναι απών» από την επανένωση της κεντροδεξιάς.