Την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη ζήτησε εμμέσως ο Βασίλης Οικονόμου μιλώντας στο Mega.

«Ο κ. Κουβέλης είπε ότι θα υπάρξει έκτακτο συνέδριο. Ο ίδιος μπορεί να διευκολύνει τις εξελίξεις. Να σταθμίσει μόνος του τα πράγματα και να πάρει ο ίδιος πρωτοβουλίες. Αν μπορεί να εγγυηθεί και να προχωρήσει τη γραμμή προς τη συμμετοχή σε ένα νέο σχήμα της κεντροαριστεράς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προς το πρόσωπό του. Αν δεν μπορεί, να βγει μια νέα ηγεσία» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είναι ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες στο συνέδριο «για την ανάσχεση της καταστροφικής πορείας που αποτυπώθηκε και στις τελευταίες εκλογές», ενώ με αιχμές τόνισε πως υπάρχει και η εναλλακτική: «Να πάμε σε ένα συνέδριο, να επιβεβαιώσουμε την ηγετική ομάδα που πήγε στο 1% τη ΔΗΜΑΡ, να πούμε ότι είμαστε σοφοί και ωραίοι και να πούμε ότι πήγε το 6% στο 1% και δεν τρέχει και τίποτα».

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε βέλη και κατά στελεχών του κόμματος του: «Είδα χθες εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ που λέγανε “δεν τρέχει και τίποτα”. Έχουν βάλει το κεφάλι στην άμμο και κάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα. Άκουσα από κάποιους να λένε ότι η γραμμή μας είναι σωστή και δεν την κατάλαβε ο κόσμος. Η ΔΗΜΑΡ από μία πολύ σοβαρή ενδιαφέρουσα πολιτική δύναμη έχει φτάσει στο σημείο του περιθωρίου».