Τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στα επιτελεία των κομμάτων, καθώς το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου κατέκτησε την τρίτη θέση, στις ευρωεκλογές, παρά το γεγονός ότι η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος είναι στην φυλακή.

Στην περιφέρεια Αττικής που την περασμένη Κυριακή, ο Ηλ. Παναγιώταρος πήρε ποσοστό 11%, η Χρυσή Αυγή σημείωσε νέα άνοδο φτάνοντας το 12,20%,.

Σε γειτονιές του Περάματος, της Νίκαιας ακόμα και του Κερατσινίου, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και ��λλοτε αποτελούσαν κάστρα της Αριστεράς, η Χρυσή Αυγή ανέβασε τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του 2012 κατά 2 μονάδες.

Στη Α και στη Β Πειραιώς τα ποσοστά που κατέγραψε είναι 10,19% και 11,34% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια του εκλογικού μαραθωνίου του STAR μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου απέφυγε να καταδικάσει κατηγορηματικά τον ναζισμό και ζήτησε να αποφυλακιστούν ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χ.Α, ξεχνώντας σκοπίμως ότι μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την φυλάκιση του Ρουπακιά άρχισε να ξετυλίγεται από τη δικαιοσύνη ένα απίστευτο κουβάρι που αποκάλυπτε τη δράση και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν μέλη και στελέχη της ΧΑ. Μάλιστα οι 52 δικογραφίες που διερευνήθηκαν από τη δικαιοσύνη, οδήγησαν στην κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.

Σε προπύργια της Χρυσής Αυγής αναδεικνύονται τα εκλογικά κέντρα όπου ψήφισαν οι ετεροδημότες ένστολοι, στα εκλογικά τμήματα που βρίσκονται στην περιοχή της ΓΑΔΑ .

Tα υψηλοτέρα ποσοστά σημειώθηκαν στο Νομό Λακωνίας (15,5%), στο Κιλκίς (12,7%), στην Πέλλα (12,9%), την Ημαθία (12,4%) και την Καστοριά (12,6%). Τα χαμηλότερα σημειώθηκαν στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο η ΧΑ πήρε 4,2%, στο Λασίθι 3,6%, και στα Χανιά 6,3%.

Άνοδο παρουσίασε στις εκλογικές περιφέρειες της Α' και Β' Θεσσαλονίκης .

Την ίδια στιγμή, οι κοινωνιολόγοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει εμβάθυνση του εκφασισμού της κοινωνίας μας εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR