Με συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Γραφείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων την Τετάρτη, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και με την έναρξη συζήτησης για συνεργασία με τα μικρά «αντιμνημονιακά κόμματα» προσπαθεί η ηγεσία του κόμματος να αντιδράσει στην κριτική που της ασκείται για το «φτωχό» αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχασαν πάνω από τις μισές δυνάμεις που είχαν καταγράψει τον Ιούνιο του 2012 και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα συγκεντρώνουν το 3,45% των ψήφων, χάνοντας 4,05% των δυνάμεών τους από τον Ιούνιο του 2012, όταν είχαν συγκεντρώσει 7,51%

Το «φτωχό» αποτέλεσμα έχει προκαλέσει ήδη την άσκηση κριτικής από αρκετά στελέχη του κόμματος, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ την βραδιά των εκλογών.

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις απώλειες που είχε το κόμμα του και τόνισε ότι θα πραγματοποιήσει ένα «ανοιχτό συνέδριο διεύρυνσης» με στόχο την ενότητα των «αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, στόχος είναι η συνεργασία με τα μικρά αντιμνημονιακά κόμματα τα οποία «δεν ασκούν επιρροή με τα ποσοστά που έλαβαν, αλλά αθροιστικά, αποτελούν σοβαρή πολιτική δύναμη».