Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα αποτελέσματα του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Το αίτημα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος εκτίμησε ότι «οι προσπάθειές του κ. Τσίπρα θα πέσουν στο κενό, γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της».

«Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό. Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας» πρόσθεσε .

Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα πριν και μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να προκαλέσει εκλογές και δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή».

Σύμφωνα με τον κ.Κεδίκογλου είναι εκτροπή να ερμηνεύεται η ψήφος των ευρωεκλογών ως ψήφος κατά της κυβέρνησης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση «αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες».

Σχολιάζοντας το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει» στις εκλογές του 2012 για αυτό και όπως είπε ο κ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά εκνευρισμένος, καθώς «το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί».

Ο κ.Κεδίκογλου υποστήριξε ότι τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τονίζοντας πως η απειλή του κ. Τσίπρα προς την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί… να κυβερνήσει» αποτελεί ένα ακόμη δείγμα εκτροπής.