Αιχμές για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Έχετε ακούσει μια παροιμία για την πόρτα του χειμώνα; Όταν έχει φτάσει ο χειμώνας και ανοίγεις την πόρτα του, το καλοκαίρι έχει περάσει; Στην πόρτα του χειμώνα πας να ανοίξεις, όταν έχεις περάσει από τη μία εποχή στην άλλη; Πας να στηρίξεις, δηλαδή, το κόμμα σου στις 12 το μεσημέρι, όταν έχουν ψηφίσει οι μισοί Έλληνες; Σε ποιον είχε στείλει mail; Θυμάμαι εγώ τον Γιώργο Παπανδρέου που ήταν πρόεδρος ενός μεγάλου Κινήματος και έχουμε συνυπάρξει σε όλα αυτά, σε όλα! Αλλά… έλεος πια!» δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος μιλώντας στον Βήμα FM.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι δεν μπορεί να πανηγυρίζει ούτε η Ελιά αλλά ούτε και η Κεντροαριστερά: «Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς από την Κεντροαριστερά και πρέπει, όταν πέσει ο κουρνιαχτός, να το δούμε λίγο καλύτερα και πώς φτάσαμε εδώ, διότι ξέρουμε ότι δώσαμε πάρα πολλά. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα στην Κεντροαριστερά».

«Ο κόσμος μάς έδωσε ένα σαφές μήνυμα και πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή πέσαμε από την Ακρόπολη και σταθήκαμε όρθιοι. Αυτό που μας λέει ο κόσμος πρέπει να το δούμε. Δεν μπορεί να είναι στα κάγκελα και εμείς να καθόμαστε και να σφυρίζουμε» κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος.