​Για μια «σημαντική και ιστορική πρωτιά» έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. «Είναι κάτι που επισημαίνει όλος ο διεθνής Τύπος, μόνο στην Ελλάδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα φιλικά τους ΜΜΕ κάνουν ότι δεν κατάλαβαν», σημείωσε σε συνέντευξή του στον Alpha 9,89.

Τόνισε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ώρα για σοβαρότητα, ενότητα και σκληρή δουλειά. Παράλληλα τόνισε ότι εάν ήθελε κάποιος να βάλει ένα τίτλο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αυτός θα ήταν: «η κυβέρνηση δε φεύγει αύριο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται».

«Πρέπει κάποιοι να συνηθίσουν στην ιδέα, τους αρέσει δεν τους αρέσει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα, το οποίο θα παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα στο ορατό μέλλον», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης. «Όσο εμείς δεν πρέπει να καβαλήσουμε το καλάμι, άλλο τόσο και οι αντίπαλοί μας πρέπει να καταλάβουν ότι, αν καλλιεργούν το κλίμα "ΣΥΡΙΖΑ = Καταστροφή", δεν βλάπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα και τη δημοκρατία και προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό που σε ένα μεγάλο ποσοστό του ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

Αναφερόμενος στην πορεία του Γ. Σακελλαρίδη στον Δήμο Αθηναίων, επισήμανε ότι «ένας από τους λόγους που ο Γ. Σακελλαρίδης πήγε καλά, πέρα από το ότι ένα πολύ ικανό και καθαρό πρόσωπο με πολύ καλό βιογραφικό, είναι ότι διατύπωσε κι ένα πολύ πειστικό αυτοδιοικητικό λόγο. Στην Αυτοδιοίκηση δεν αρκεί να λες «είμαι ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστε με». Πρέπει να προβάλλεις τις προτάσεις για το πώς θα διοικήσεις το συγκεκριμένο δήμο ή περιφέρεια καλύτερα».

Υπογράμμισε την ανησυχία του για την άνοδο του ποσοστού της Χρυσής Αυγής αλλά και της ακροδεξιάς στη Γαλλία.