«Θα οργανωθούμε και θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα ώστε από 1η Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουμε άμεσα τα έργα που έχει ανάγκη ο Πειραιάς, και τα μικρά και τα μεγάλα» δήλωσε ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Μώραλης παραδέχθηκε ότι είχε ένα μικρό άγχος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ωστόσο ξεκαθάρισε πως ο συνδυασμός του είχε εργαστεί πολύ στο πρόγραμμά του για τον Πειραιά, «ένα πρόγραμμα το οποίο πιστεύουμε και θα το εφαρμόσουμε».

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε και στους γονείς του, τους οποίους ευχαρίστησε χθες που τον μεγάλωσαν με δημοκρατικές αντιλήψεις (ο πατέρας του υπήρξε υφυπουργός Παιδείας και Εργασίας στις πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, βουλευτής Σερρών και στενός φίλος του Γιώργου Γεννηματά): «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με όραμα, ιδεολογία και εντιμότητα. Συμμετείχα έτσι σε εκείνη την ωραία περίοδο της πολιτικής. Τις αντιλήψεις, με τις οποίες μεγάλωσαν οι γονείς μου, τις βγάζω τώρα προς τα έξω, γιατί αυτά είναι που ζητά σήμερα ο κόσμος, την εντιμότητα και το όραμα. Γι’ αυτό και αισθάνθηκα την ανάγκη να τους ευχαριστήσω χθες».

Τέλος, ο κ. Μώραλης εκτίμησε ότι θα υπάρξει πνεύμα συνεργασίας στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά: «Λέχθηκαν πολλά κατά την προεκλογική περίοδο αλλά χθες έδειξαν όλες οι πλευρές θέληση για σύμπνοια και συνεργασία. Εκτιμώ ότι θα ξεπεράσουμε τις όποιες πληγές άφησε η προεκλογική περίοδος».