«Προτεραιότητα θα είναι η υλοποίηση αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου που αν και ψηφίστηκαν δεν έχουν υλοποιηθεί.» σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Στη συνέχεια απάντησε στο ποιο ήταν το κοριτσάκι που πήρε αγκαλιά κατά την ομιλία της τα ξημερώματα της Δευτέρας στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια. «Eίναι ένα κοριτσάκι που μου έδωσε δύναμη 4,5 μήνες τώρα μαζί με τον πατέρα του και την μητέρα του. Είναι ένα κοριτσάκι, η οικογένεια του οποίου μου στάθηκε πάρα πολύ. Δεν είναι ένα κοριτσάκι που το βρήκε ένας διαφημιστής ή μια διαφημίστρια.

Προσπάθησα να διαφυλάξω την σπουδαιότητα της παρουσίας του δίπλα μου όλο το προηγούμενο διάστημα.»

Η κυρία Δούρου έπειτα έκανε λόγο για πόλεμο σημειώνοντας «Τώρα ξεκινάει ο πόλεμος και είναι τα πραγματικά προβλήματα στην πλειονότητα των δήμων της Περιφέρειας Αττικής. Εξακολουθώ να μιλάω για πόλεμο και ισχυρίζομαι ότι δείγμα γραφής ήταν ό,τι η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής και εγώ ως επικεφαλής αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.»

Δηλώσεις της στo Real Fm

«Ο αγώνας για την Περιφέρεια Αττικής τώρα ξεκι��ά» δήλωσε η Ρένα Δούρου μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Υπήρχαν δύο πραγματικότητες: αυτή των δημοσκοπήσεων και η πραγματικότητα που συναντούσαμε σε δήμους, γειτονιές και χώρους εργασίας. Πηγαίνοντας με τη δεύτερη πραγματικότητα, πετύχαμε το χθεσινό αποτέλεσμα» σχολίασε η κα Δούρου, η οποία ανέτρεψε τα προγνωστικά και επικράτησε του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Τέλος, σημείωσε πως η ίδια και ο συνδυασμός της δεν έκαναν ούτε στιγμή «μπρος-πίσω» και ξεκαθάρισε πως «δεν απέκρυψα ούτε απαρνήθηκα την κομματική μου ταυτότητα».