​Μετανάστης από τη Συρία και γιατρός στο επάγγελμα είναι ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ηλείας, που περιλαμβάνει στα όριά του και τη Νέα Μανωλάδα. Πρόκειται για τον Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ.

Ο νέος τοπικός άρχοντας είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος επί τρεις θητείες, εκλεγμένος μάλιστα πρώτος σε σταυρούς.

Η περιοχή της Νέας Μανωλάδας έγινε γνωστή για τα επεισόδια σε βάρος μεταναστών εργατών γης.

Ο Ναμπίλ Μοράντ, γράφουν τα Νέα, είναι εγκατεστημένος στα Λεχαινά τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια. Είναι παντρεμένος με Ελληνίδα γιατρό, έχουν μια κόρη και δύο εγγόνια.

Μιλώντας στην «Πρωινή», εξέφρασε την χαρά του που κέρδισε την εκλογική μάχη, επισήμανε όμως πως η νίκη του αυτή τον γεμίζει ευθύνες για την επόμενη ημέρα.

«Για μένα, οι εκλογές δεν έχουν νικητές και ηττημένους. Από αύριο κιόλας, όλοι μαζί θα πορευτούμε για το καλό του τόπου μας. Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος όλων μας. Να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, να οδηγήσουμε αυτόν τον τόπο μπροστά και να τον βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Ισότιμη ανάπτυξη για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ο συνδυασμός μας έχει εξαγγείλει πλήρες αναπτυξιακό πρόγραμμα και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να το υλοποιήσουμε. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία» είπε και πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Σεπτέμβρη, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οδοιπορικό σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου, παντού, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα. Μάλιστα κάλεσε όλες τις δυνάμεις του τόπου να στηρίξουν την κοινή αυτή προσπάθεια ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους δημότες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης που τον στήριξαν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από αύριο καλώ όλους τους δημότες, υποστηρικτές μας και μη, να είναι μαζί μας για το καλό του τόπου μας».