«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να γίνουν οι σημερινές εκλογές δημοψήφισμα. Από το αποτέλεσμα προκύπτει καθαρή απόρριψη της πρότασης του και του εκβιασμού του. Η τεχνητή πόλωση άφησε αδιάφορη τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η κοινωνία μας έστειλε ηχηρά μηνύματα που τα καταλαβαίνουμε. Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «είναι υποχρέωση μας και δική μου προσωπικά, να διασφαλίσουμε το θετικό πρόσημο και να επιταχύνουμε την έξοδο από την κρίση».

«Η βάση της παράταξης έστειλε σήμερα σταθερό μήνυμα σε όσους μας είχαν βάλει στο στόχαστρο. Το ποσοστό διέψευσε τις επιθυμίες των αντιπάλων της παράταξης και της σταθερότητας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπογράμμισε: «Τώρα χρειαζόμαστε να ενώσουμε το έθνος, κάποιοι το διχάζουν στην ξεπερασμένη βάση “μνημόνιο-αντιμνημόνιo”. Θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες αναγκαίες για την εθνική συσπείρωση πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «η πόρτα της συνεργασίας και της συσπείρωσης είναι πάντα ανοικτή σε όλους», ενώ μιλώντας για τα μετεκλογικά του σχέδια προανήγγειλε άμεσες πρωτοβουλίες «που πρέπει να κορυφωθούν με ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο και ζήτησε επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.