«Σήμερα αποτρέψαμε τον εφιάλτη να γυρίσουμε πάλι πίσω». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη δήλωση του από το Μέγαρο Μαξίμου για τα μέχρι τώρα εκλογικά αποτελέσματα των σημερινών αναμετρήσεων, τονίζοντας πως η χώρα βγαίνει από την κρίση και πλέον θα πηγαίνει μόνο μπροστά.

Ο κ.Σαμαράς αφού ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες που πήγαν να ψηφίσουν, υποστήριξε πως ο λαός έστειλε σήμερα ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, αποτρέποντας παράλληλα την ανατροπή που επιθυμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα αφού όπως είπε γύρισε όλη την Ελλάδα και άκουσε τους πολίτες.

«Ξέρω τι πρέπει να αλλάξει και θα προχωρήσουμε γρήγορα, όσο γίνεται πιο γρήγορα» δεσμεύτηκε.

«Είναι ευτύχημα για την Ελλάδα που η κυβέρνηση μας άντεξε» πρόσθεσε

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο κόμμα του Α.Τσίπρα, τονίζοντας πως «το προεκλογικό σύνθημα τους στις ‘’25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν’’ έπεσε στο κενό», αφού όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του σχετικά με τις τελευταίες εθνικές εκλογές και «απέτυχαν όσοι προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές».

Παράλληλα, ο κ.Σαμαράς δήλωσε πως τα κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση του παραμένει εγγυητής της σταθερότητας και της ομαλής πορείας της χώρας και συνεχίζει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς για να βγάλει την χώρα από την κρίση και το μνημόνιο με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, διορθώνοντας τις αδικίες που έγιναν».
ΒΙΝΤΕΟ STAR