Τον Γιάννη Μπουτάρη επέλεξαν εκ νέου οι Θεσσαλονικείς για τη δημαρχία καθώς με καταμετρημένο το 18% των ψήφων βρίσκεται μπροστά με 16 μονάδες από τον Σταύρο Καλαφάτη (58,02% και 41,98% αντίστοιχα).

«Σήμερα έβγαλε η Θεσσαλονίκη δήμαρχο. Δεν τον έβγαλαν ούτε τα κόμματα ούτε κάποιες ομάδες συμφερόντων. Η πόλη έδειξε ότι επιμένει συνειδητά στην επιλογή του 2010 και δεν θέλει να πάνε χαμένες οι προσπάθειες που έγιναν από όλους μας τα τελευταία 3,5 χρόνια που ήταν δύσκολα. Μας έδωσε τη δυνατότητα και την εντολή για τα επόμενα 5 χρόνια να κάνουμε πράξη όσα πρέπει για να είναι η Θεσσαλονίκη η πόλη των ονείρων μας» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τον Σταύρο Καλαφάτη που του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, ενώ υπογράμμισε ότι πρώτος του στόχος και μέλημα είναι «να πάψει η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτεύουσα της ανεργίας».

«Θα συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους της πόλης» πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του αλλά και τους υπαλλήλους του δήμου.