«Κατά τη γνώμη μου οι βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται να αργήσουν πολύ» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο STAR.

«Το βασικό δίλημμα θα είναι ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και την πολιτική της» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άφησε αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ: «Οι πάντες -εκτός της ΧΑ- θα πρέπει να διδαχθούν από αυτό που συνέβη στη ΔΗΜΑΡ και να πάρουν καθαρή θέση. Δεν μπορεί να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Ούτε μπορείς να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 30% πρέπει να προσχωρήσει στη δική μου γραμμή του 5%, για να δεχθώ».

«Έχουμε μια κυβέρνηση που εκτός από ύφεση, ανεργία και περικοπές στις συντάξεις, έφερε το χρέος στο 175%. Είναι προτιμότερο τη διαπραγμάτευση για το χρέος να την κάν��ι μια κυβέρνηση καινούργια, με νωπή λαϊκή εντολή. Πιστεύω ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2014» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Σπηλιωτόπουλος: Δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης

«Καμία πολιτική δύναμη σήμερα δεν δικαιούται -αν αποτυπωθούν και στην κάλπη αυτά τα exit poll- να θέσει ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης» απάντησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Νομίζω ότι τα δημοσκοπικά αποτελέσματα δεν δικαιώνουν όλη τη φασαρία που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και την ακραία πόλωση που επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα. Δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό ως επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος για το δήμο Αθήνας.

«Τα ποσοστά δείχνουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει μια σημαντική αντοχή και πως η ΝΔ κράτησε τα ποσοστά της. Ας μη λησμονούμε, εξάλλου, ότι στις ευρωεκλογές η ψήφος είναι πιο χαλαρή και πάντα οι πολίτες στέλνουν και μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.