Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, καθώς τα όποια προβλήματα υπήρξαν νωρίς το πρωί ξε��εράσθηκαν, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε δήλωσή του.

«Όλα εξελίσσονται ομαλά» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος μίλησε για «συνήθη μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζονται».

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη, που επλήγησαν από τον σεισμό των 6,3 ρίχτερ.

«Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, για πρώτη φορά ψηφίζουμε για τρεις διαφορετικές εκλογές, παρόλα αυτά όλα εκτυλίσσονται ομαλά χωρίς προβλήματα και χωρίς καθυστερήσεις» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχελάκης απηύθυνε νέα έκκληση προς τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Σήμερα οι πολίτες επιλέγουν τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα 5 χρόνια. Να μην επιτρέψουμε με την αποχή, να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό μας».

Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επισήμως η καταγγελία ότι διακόπηκε η ψηφοφορία σε εκλογικό τμήμα του Ιλίου, όπου ηλικιωμένη φέρεται να ισχυρίσθηκε ότι δεν της δόθηκε ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να σπεύσουν δεκάδες μέλη του συγκεκριμένου κόμματος εκεί και να προκαλέσουν επεισόδια.