Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε εξαπέλ��σε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την τελευταία του ομιλία πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα «σε όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες, ανεξάρτητα από το αν ήταν δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι». Η συγκέντρωση διανθίστηκε από παραδοσιακή κρητική μουσική και από μαντινάδες, λίγο πριν την ομιλία Τσίπρα!

«Ο κύβος ερρίφθη, η ψήφος των πολιτών την Κυριακή θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε» τόνισε.

Υποστήριξε ακόμα ότι «η Ελλάδα των Καννών, που η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί. Από Δευτέρα ο λαός μας με τη ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα» .

Ο κ. Τσίπρας στην κριτική που άσκησε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε ανέφερε ότι εάν κάτι οφείλει να θυμάται ο Γερμανός πολιτικός τη μοναδική φορά που μίλησαν μαζί είναι «ότι για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο του ετέθη από Έλληνα πολιτικό η απαίτηση να προχωρήσει η Γερμανία, όπως οφείλει, στην ιστορική υποχρέωση να ξεπληρώσει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις, που χρωστά εδώ και 70 χρόνια». Συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα: «Έχει να θυμάται ο κος Σόιμπλε. Και δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του. Γιατί από Δευτέρα δε θα έχει να κάνει με υποτακτικούς. Θα έχει να κάνει με τη δική σας απόφαση» είπε.

Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ότι «όχι μόνο δεν καταδίκασαν τη νέα άθλια παρέμβαση στα εσωτερικά μας, αλλά τη διακινούν και ως τρόπαιο προεκλογικό».

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σαμαρά σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για την οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Δεν ντρέπεται τώρα, σήμερα, μετά την καταστροφή που έχει προκαλέσει, να υπόσχεται θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ιστορίες επιτυχίας. Να υπόσχεται παντεσπάνι, σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί».

Αλλά και για τον κ. Βενιζέλο διερωτήθηκε επίσης για το εάν νιώθει ντροπή, που ξέχασε όλα τα συνθήματα, όλες τις υποσχέσεις, όσους πίστεψαν στο κόμμα του και «έγινε μέγας αυλάρχης στην αυλή του Σαμαρά, ακόλουθος της ακροδεξιάς, συνεργός στην ύβρη κατά του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά το ΚΚΕ και στην αρνητική στάση που κράτησε ο Περισσός στο άνοιγμά του από την Πάτρα, απάντησε:

«Μας κατηγόρησε και για αυτό ακόμα, η ηγεσία του ΚΚΕ. Συγνώμη κιόλας σύντροφοι που ακολουθούμε αυτή τη στάση αρχών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις κατηγορίες της ΝΔ για «άνοιγμα» στη Χρυσή Αυγή. «Η ΝΔ του Σαμαρά έσπειρε και καλλιέργησε σαν επίμονος κηπουρός το δηλητηριώδες και σαρκοφάγο φυτό του φασισμού. Και θύμωσε που τολμήσαμε να απευθυνθούμε στον απλό ψηφοφόρο» ανέφερε, ενώ υποστήριξε και πάλι ότι το κάλεσμα στον απλό ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής ήταν για «να εγκαταλείψει το δρόμο της μαύρης τρομοκρατίας και να επανέλθει στο δρόμο της δημοκρατίας».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση την Κυριακή και προειδοποίησε για τις κατά τη γνώμη του συνέπειες εάν δεν συμβεί αυτό: «Αν μείνουν όρθιοι, είπε, θα φτάσουν τις συντάξεις στα 360 ευρώ, θα εξαϋλώσουν τις επικουρικές και τα εφάπαξ, θα απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις παντού, θα μειώσουν και άλλο τους μισθούς, θα απολύσουν άλλους 15 χιλιάδες στο Δημόσιο».