Στην εκτίμηση ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης αποδεικνύεται ενοχλητικός για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Suddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, που δεν είχε καμιά σχέση με την πολιτική και τα κόμματα, συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά που ξεπερνούν αυτά του συγκυβερνώντος ΠAΣΟΚ και εκτιμά ότι την Κυριακή θα κριθεί τόσο το μέλλον του νεοϊδρυθέντος κόμματος αλλά και ίσως της κυβέρνησης.

«Το κόμμα του Θεοδωράκη ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας ποσοστά ανάμεσα στο 7% και 11%, κάτι που δεν έχει κατορθώσει κανένα άλλο νέο κόμμα που 'γεννήθηκε' μέσα στην κρίση. Νεοεισελθείς στην ελληνική κομματική γεωγραφί�� δεν έχει ένα σαφές πολιτικό στίγμα, δεν μπορεί να ενταχθεί σε ένα από τα γνωστά στρατόπεδα, γι' αυτό αποδεικνύεται 'ενοχλητικός', τόσο για τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας δεν έχει καλά λόγια για τον Θεοδωράκη. Φοβάται ότι θα ψαρέψει ψηφοφόρους στα δικά του νερά, από το ρεζερβουάρ των δυσαρεστημένων και των θυμάτων της κρίσης και εκφράζεται άσχημα για το κόμμα: ότι πρόκειται για παγίδα Ελλήνων επιχειρηματιών που φοβούνται το ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η Suddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι ο ιδρυτής του Ποταμιού «επιθυμεί ένα κράτος μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς, μια κυβέρνηση των μεγάλων συμβιβασμών», ενώ καταλήγει λέγοντας πως στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι «την ερχόμενη Κυριακή να εξοστρακίσει την Χρ��σή Αυγή από τη τρίτη θέση».