«Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιμένει στον χαρακτήρα δημοψηφίσματος που έχει αποδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής.

«Είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε το 2010. Είναι το δημοψήφισμα που λείπει από το Σύνταγμά μας. Να μιλήσει ο λαός. Να πάει στις κάλπες. Δεν εκλέγουμε απλά ευρωβουλευτές, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, αλλά ψηφίζουμε και για τη ζωή μας, το μέλλον μας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπαίνει στη διαδικασία να θέσει τον πήχη για την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφορά του από τη ΝΔ σε περίπτωση νίκης, ωστόσο σημειώνει ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση, έχει χάσει την εμπιστοσύνη ακόμα και αυτών που την ψήφισαν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε περιπέτεια τη χώρα, καθώς «η κυβέρνηση είναι η περιπέτεια της χώρας και πηγή της ανωμαλίας», ενώ υπόσχεται κατάργηση των μνημονίων και σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνησή του θα καθίσει «στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού από τους δανειστές και όχι στην ίδια».

Ο ίδιος κάνει έκκληση στους πολίτες, και ειδικά τους νέους για να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες: «Δεν πρέπει να έχουμε αποχή, ειδικά από τη νέα γενιά. Απευθύνομαι προσωπικά σε κάθε πολίτη, απευθύνομαι προσωπικά σε κάθε νέο άνθρωπο. Ζητώ μια Κυριακή, λίγη ώρα από την Κυριακή».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κάνει άνοιγμα στην καραμανλική ΝΔ και το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τα κόμματα των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των ιδρυτών τους, δηλώνει ότι αν το ΚΚΕ είχε αλλάξει στάση, «η Αριστερά θα έγραφε ήδη ιστορία» και εύχεται η ΔΗΜΑΡ «να αποφασίσει επιτέλους με ποια πλευρά είναι».