Ευθεία επίθεση στη ΝΔ για την προεκλογική καμπάνια της εξαπολύει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα και ψεύδος».

Η ΝΔ είχε σχολιάσει ανακοίνωση του κ. Χρυσόγονου στο twitter, στην οποία είχε αποκαλύψει ότι αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ για να ενταχθεί στην «αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ λόγω της "μειοδοσίας του ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ"».

«Θυμίζουμε ότι φανατικά υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ είχε ταχθεί ο ΣΥΝ μέσω δημόσιας "δήλωσης του προέδρου του κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, επικρίνοντας μάλιστα σφοδρά το ΚΚΕ που είχε αντίθετη άποψη. Ο κ. Χρυσόγονος αποκαλεί ευθέως τους συντρόφους του και τον τ. Πρόεδρο του κόμματός του "μειοδότες"» τόνιζε η ��νακοίνωση της ΝΔ.

Η απάντηση του κ. Χρυσόγονου ήταν αιχμηρή: «Η χυδαιότητα και το ψεύδος κυριαρχούν στην προεκλογική εκστρατεία της “Νέας Δημοκρατίας”, προφανώς ως αποτέλεσμα της απελπισίας της για την επερχόμενη ήττα της στις ευρωεκλογές. Δείγμα του είδους αποτελεί η από 21.5.2014 ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος-αποδέκτη δωροδοκιών της εταιρίας Siemens (σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τελευταίας κ. Χριστοφοράκος ενώπιον γερμανικού ποινικού δικαστηρίου), η οποία διαστρεβλώνει ανάρτησή μου στο twitter σχετική με τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, συγχέοντάς τον με τον κατά το έτος 2004 πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο(!). Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».