Ταξίδι με προορισμό τη Μόσχα και το Κρεμλίνο, πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Η σύζυγος του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου και ο πρώην σύντροφος της κόρης της Ουρανίας δεν πήγαν για βότκες και γούνες στην Ρωσία, αλλά για να συναντηθούν με τον καθηγητή Πανεπιστημίου και σύμβουλο του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Σύμφωνα με το «searchlight magazine», το ραντεβού σηματοδοτεί την επίσημη προσέγγιση του κόμματος με την Ορθόδοξη Ρωσία του Πούτιν και την ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Χρυσαυγιτών – Ντούγκιν, σύμφωνα με το «searchlight magazine» ήταν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, οι διώξεις εναντίον κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής,η γεωστρατηγική θέση της Ρωσίας και οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, ενώ αναλύθηκαν και γεωπολιτικά ζητήματα όπως η ενέργεια, η διεθνής ασφάλεια και ο πολιτισμός.

Ο κ.Ντούγκιν από την πλευρά του τόνισε την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας Ελλάδας Ρωσίας «διότι» όπως είπε «μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού. Η Ελλάδα πρέπει να οδηγήσει μια πολιτιστική (και γεωγραφική ) αυτοκρατορία στην περιοχή της Μεσογείου, με βάση τις αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού».

Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν φέρεται να δήλωσε σε αυτή τη συνάντηση ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας, καθώς παλεύει εναντίον της αμερικανικής επεκτατικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Ντούγκιν φέρεται να δήλωσε ότι ο χρόνος πλησιάζει για να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη των Εθνών και του πολιτισμού ενάντια στους τοκογλύφους και την παρακμή.

Η Ελένη Ζαρούλια και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, εκτός του Ντούγκιν είχαν επίσης επαφές με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντ��ς.

New York Times: Ακροδεξιός πυρετός για μια Ευρώπη προσδεμένη στη Ρωσία

Την ίδια ώρα, ένα δημοσίευμα των New York Times βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό συνδέοντας τους ευρωπαίους ακροδεξιούς με τη Ρωσία ��αι τον Πούτιν.

Τα ακροδεξιά κόμματα θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα φιλορωσικό μπλοκ στο ευρωκοινοβούλιο ή τουλάχιστον να ενισχύσουν τις μέχρι πρόσφατα περιθωριακές φιλορωσικές φωνές υποστηρίζει το άρθρο της νεοϋορκέζικης εφημερίδας.

Πριν από δυο μήνες μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έξι ιταλικές ακροδεξιές οργανώσεις κόλλησαν αφίσες στη Ρώμη με τίτλο "Η Ρώμη είναι με τον Πούτιν".