Δεν απέκλεισε την ύπαρξη σχεδίου εξόδου από το ευρώ το φθινόπωρο του 2011, κατά τις δραματικές συζητήσεις που οδήγησαν στην πρόταση για δημοψήφισμα από τον Γ. Παπανδρέου και στην αναίρεσή της αμέσως μετά τη σύνοδο των Καννών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Μπορεί κάποιος να θεωρούσε ότι έτσι ασκεί πίεση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλωντας στον Σκάι και στη Σ, Κοσσιώνη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σχετικά με το να ευσταθούν όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, ανοίγοντας εκ νέου την συζήτηση για τις εξελίξεις εκείνης της περιόδου.

Σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο κ. Τσίπρας για την απουσία διαπραγμάτευσης, τόνισε: «Όταν ήμασταν μέσα στη δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης για να μην υπάρξει επέκταση του προβλήματος στην Ε.Ε, θα μπορούσε τότε να κοπεί και να πεταχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη… Έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας και λέει μετά από χρόνια το ίδιο πράγμα, αυτό που ο Σόιμπλε καταγγέλλει».

Ο κ. Βενιζέλος θέλησε να ανασκευάσει και την εντύπωση μετά το δημοσίευμα των FT ότι καθοδήγησε με τη δήλωσή του κατά του δημοψηφίσματος τις εξελίξεις εις βάρος του Γ. Παπανδρέου, κατά την επιστροφή από τη σύνοδο των Καννών. « Η κοινή πεποίθηση ήταν ότι δεν μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για το ευρώ. Έκανα τη δήλωση το πρωί και μετά από λίγες ώρες έκανε παρόμοια δήλωση ο κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο»ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι τον κ. Παπαδήμο τον επέλεξαν από κοινού ως πρωθυπουργό οι Παπανδρέου-Σαμαράς- Καρατζαφέρης, οι οποίοι τον πρότειναν στον κ. Παπούλια.

«Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει τώρα παπανδρεϊκός, είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, όταν τότε το κατήγγειλε με τον πιο σκληρό τρόπο… Πρόκειται για ένα φαινόμενο ακραίου πολιτικού τυχοδιωκτισμού».

Για το αν περιμένει από τον Γιώργο Παπανδρέου στήριξη της Ελιάς απάντησε: «Νομίζω ότι θα κάνει ότι πρέπει ως πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για να στηρίξει την παράταξη που τον εξέλεξε πρωθυπουργό, να πει ότι στηρίζει τη δημοκρατική παράταξη».

Άφησε ανοιχτά πάντως και όλα τα ενδεχόμενα για τις εξελίξεις στο κόμμα του μετά τις εκλογές καθώς απάντησε σε ερώτηση για το αν θα είναι παρών σε αυτές: «Τι νόημα έχει; Εάν προέτασσα το συμφέρον μου και τη σταδιοδρομία μου δεν θα ήμουν εδώ να παιδεύομαι».

Για τη Χρυσή Αυγή και το αν οι ψηφοφόροι της είναι «παραπλανημένοι» ή νεοναζί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αρνήθηκε ότι πρέπει να απεγκλωβιστούν όσοι ψήφισαν από αντίδραση, αλλά επέκρινε τον κ. Τσίπρα ότι «κάνει λάθος αυτός ή τα στελέχη του όταν φλερτάρουν άμεσα ή έμμεσα με τις δημοτικές ή περιφερειακές παρατάξεις της Χρυσής Αυγής», ενώ το «φλερτ» αυτό το χαρακτήρισε «απεχθή πράξη».

Αίσθηση προκάλεσαν και τα όσα ανέφερε για τον Τ. Μπαλτάκο: «Είχα ζητήσει να φύγει και έφυγε με ένα τρόπο εντυπωσιακό, τραγικό θεσμικά, αλλά πάντως έφυγε».