«Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ για το Μνημόνιο και θα είναι ένα ιστορικό δημοψήφισμα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Ομόνοια.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, η οποία «θα ταρακουνήσει Ελλάδα και Ευρώπη», και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα ξεκινήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ «μια νέα Μεταπολίτευση, 40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση» καθώς «κοντοζυγώνει η ώρα της ανατροπής».

«Θα κλείσουμε οριστικά την πόρτα της ιστορίας αυτή την Κυριακή. Θα κλείσουμε την πόρτα στην παλαιά Ελλάδα και στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του ��. Βενιζέλου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε όλους τους Έλληνες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του την Κυριακή: «Θα είναι μία νίκη όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Το αύριο της πατρίδας μας είναι υπόθεση όλων μας».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας «εμφυλιοπολεμικό» τον λόγο του, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι επέλεξε να κρυφτεί γιατί δεν αντέχει στον διάλογο: «Κρύφτηκε από το ντιμπέιτ. Κρύφτηκε πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Δεν θα μπορέσει, όμως, να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες».

«Στην περιοδεία μου στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ένα πράγμα με ρωτούσαν: “γιατί η Ελλάδα δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ”. Το πολιτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης άφησε έναν ολόκληρο λαό ξεκρέμαστο στις άγριες διαθέσεις των αγορών και της Μέρκελ. Έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και την καταστροφή, για τη σημερινή κατάντια» δήλωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έβγαλε ουσιαστικά την Ελλάδα από την Ευρώπη: «Οι κυβερνήσεις των Μνημονίων έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη. Μας κράτησαν στα λόγια αλλά μας έβγαλαν στην πράξη. Γιατί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ανεργία στο 60% στους ��έους, τόσο χαμηλοί μισθοί όπως στην Ελλάδα και τέτοια ανθρωπιστική κρίση. Γι’ αυτό και εμείς λέμε, ότι η αποστολή μας είναι να την ξαναβάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και να την κάνουμε και πάλι ισότιμη χώρα. Αυτόν τον στόχο θα υπηρετήσουμε, ενώνοντας όλους τους Έλληνες».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ για όλους και πως θα βάλει τέλος «στις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα». «Θα βάλουμε τέλος στη φτώχεια, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα των μισθών και της δουλειάς, στην αβεβαιότητα για το αύριο, καταργώντας οριστικά τα μνημόνια» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι από τη Δευτέρα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική; Σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ: μας αξίζει τέτοια μοίρα; Γι αυτό, λοιπόν, λέω σε όλους τους Έλληνες: σε όποια κάλπη και αν βρεθήκατε τα προηγούμενα χρόνια, ελάτε μαζί για να βάλουμε τέλος στη λεηλασία της πατρίδας μας. Για να τελειώσει από τη Δευτέρα η εποχή των Μνημονίων» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.