Για καιροσκοπισμό και υποκρισία όσον αφορά τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής κατηγορεί ο Μάκης Βορίδης τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί τους θυμήθηκε ο Τσίπρας τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής; Τους θυμήθηκε γιατί βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης απελπισίας. Διότι έχει τις εκλογές στην Αθήνα και την Αττική. Και ξαφνικά θυμάται ότι υπάρχει κι ένα τμήμα του εκλογικού σώματος στο οποίο πρέπει να απευθυνθεί. Χειρότερος καιροσκοπισμός, χειρότερη υποκρισία και μαρτυρία μεγίστης πια πολιτικής απελπισίας, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει διατυπωμένη με καθαρότερο τρόπο» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει εκβιαστικά διλήμματα καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν για να φύγει η κυβέρνηση ώστε να γυρίσει πίσ�� η Ελλάδα: «Θέλουμε να ξαναγυρίσουμε εκεί όπου παλέψαμε δυο χρόνια να φύγουμε ή θέλουμε να ακολουθήσουμε έναν δρόμο που είναι ο ενάρετος δρόμος της παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, που φέρνει καρπούς, έχει αρχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας και αρχίζει να δημιουργεί ανάπτυξη εισοδημάτων, αρχίζουν να έρχονται επενδύσεις; Σε ποια κατεύθυνση από τις δύο θέλουμε να πάμε; Αυτό είναι το ζήτημα που πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, αυτό θέλουμε να εξηγήσουμε».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε πως τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών έδειξαν ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σε ένα πρώτο επίπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πιο μπροστά από τη ΝΔ.