Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για θέματα του υπουργείου του, κάλεσε την υποψήφια περιφερειάρχη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, «να αποκαλύψει πού βρήκε τα χρήματα για μία τόσο μεγάλη προεκλογική καμπάνια, την ίδια ώρα που κατηγορεί τον ανθυποψήφιό της, Γιάννη Σγουρό, για διαπλοκή».

Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίσθηκε ότι «η προεκλογική εκστρατεία της Δούρου πρέπει να έχει κοστίσει 300 φορές παραπάνω από του Σγουρού, ο οποίος δεν πρέπει να έχει βγάλει ούτε ένα φυλλάδιο».

Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε και συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση του έναντι της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι στην Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους της, «εξαντλώντας κάθε περιθώριο πολιτικού οπορτουνισμού» και ότι «κάνει προσπάθεια, σχεδόν παρακαλετά, για την υποστήριξη των ψήφων της Χρυσής Αυγής».

Διερωτήθηκε μάλιστα με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου: «Τι μεσολάβησε σε έναν μήνα, όταν ο Τσίπρας ζητούσε την κεφαλή του Μπαλτάκου; Σε λίγο, νομίζω, πρέπει να ζητήσουν από τον κ. Μπαλτάκο να γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως πρόσθεσε, «ο πολίτης που επιλέγει να ψηφίσει Χρυσή Αυγή δεν είναι αθώος, γνωρίζει πολύ καλά ποιους ψήφισε και δεν έχω καμία διάθεση να του δώσω άφεση και να πω μπράβο, καλά έκανες, δεν πειράζει, το ξεχάσαμε».

Ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε ακόμα σχετικά με τα γκάλοπ για τις ευρωεκλογές, ότι προκύπτει ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα, ενώ απάντησε πως «δεν πέφτει μία κυβέρνηση με ένα γκρίζο αποτέλεσμα» για την περίπτωση που δεν έρθει πρώτη η ΝΔ, αλλά συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα, όταν υπάρχει ένα αποτέλεσμα τόσο ξεκάθαρο -ένα προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά πέντε μονάδες, με επιτυχία και Δούρου και Σακελλαρίδη- το οποίο δεν το βλέπω να έρχεται».

Χαρακτήρισε ακόμα την εκλογή του Γ. Καμίνη στην Αθήνα μονόδρομο και μόνη επιλογή μετά το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.