​Πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα δείξει στην κάλπη πως θέλει να μείνουν τα πράγματα «ασφαλή και σταθερά» εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αποδοκιμάστηκε το βράδυ της Τετάρτης σε προεκλογική συγκέντρωση στο μουσείο Μπενάκη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος, ο κ.Βενιζέλος τόνισε πως από την εξέλιξη των εκλογών της Κυριακής, κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το χρονοδιάγραμμα και ο ρυθμός των πολιτικών εξελίξεων μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, «που φυσιολογικά τοποθετούνται στο τέλος της τετραετίας».

Ο κ. Βενιζέλος, υποστήριξε πως η παρούσα σύνθεση της Βουλής, θα μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, «αλλά αυτό πρέπει να το ζητήσει με κάποιον τρόπο και ο λαός. Και η επόμενη Κυριακή είναι μια ευκαιρία». Κάλεσε΄λοιπόν τους πολίτες, να μην αφεθούν «έρμαιο στις αυθαίρετες ερμηνείες», αλλά να τοποθετηθούν με καθαρό τρόπο.

Ο κ. Βενιζέλος, είπε πως μετά τις τριπλές κάλπες της Κυριακής, πρέπει να υπάρξει μία συνολική εικόνα που δεν θα αφήνει αμφιβολία ως προς την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα και ως προς τη σταθερή πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Ερωτώμενος για το αν θα συνυπέγραφε το εθνικό σχέδιο που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος είπε πως το κάθε κόμμα «δικαιούται και οφείλει να παρουσιάσει τις ειδικότερες προτάσεις του», ωστόσο ο κοινός παρονομαστής τους ως επίσημη κυβερνητική θέση, «έχει παρουσιαστεί στο Eurogroup κι έχει γίνει δεκτός από τους εταίρους μας». Μάλιστα, υπενθύμισε πως ο ίδιος παρουσίασε στις 11 Μαΐου το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως είπε δίνει έμφαση στην απασχόληση.