Στην Σάμο βρέθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και για ακόμη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις με το πλατύ χαμ��γελο και την εμφάνιση της.

OLGA.jpgOLGA6.jpg

Η κα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στο νησί μετά από πρόσκληση της υποψήφιας για την περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου με την οποία παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μουσείο Οίνου.

Στην εκδήλωση η κα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στο Βόρειο Αιγαίο.

OLGA3.jpg

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία τρίτης πύλης εισόδου στο Καρλόβασι.

«Η Σάμος θέλουμε να αποτελέσει το επίκεντρο του τουρισμού. Διαθέτει καλό ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να αξιοποιήσει. Εδώ σμίγει η Ανατολή με το Αιγαίο. Πρέπει όλοι μαζί να βελτιώσουμε τις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες, ώστε να γίνουν συνδετικός κρίκος στην περιφέρεια» σχολίασε η νεαρή υπουργός

Για την κ.Κεφαλογιάννη η Σάμος είναι ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ενδεικτικά ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, ο περιπατητικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Η υποψή��ια Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου υποστήριξε από την πλευρά της ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που μπορούν να τα καταστήσουν πόλο τουριστικής έλξης και τόνισε: "Για την ανάπτυξη του τουρισμού χρειάζονται βούληση, σχέδιο, οργάνωση".

OLGA2.jpgOLGA5.jpg

Η κ.Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε επίσης το Επιμελητήριο, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, οι οποίοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

OLGA4.jpg

Η υπουργός που δέχτηκε ένα καλάθι με σαμιώτικά προϊόντα, ένα μπουκέτο από ορχιδέες και γεύτηκε το γλυκό σαμιώτικο κρασί, δήλωσε γοητευμένη από τις ομορφιές του νησιού

ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ SAMOSTIMES