Με ανοιχτή συγκέντρωση και ομιλία στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού δεν υπήρχε στον αρχικό προγραμματισμό της ΝΔ, οι πολιτικές εξελίξεις ωστόσο των τελευταίων ημερών άλλαξαν λίγο την ατζέντα.

Στόχος είναι να γίνει μία επίδειξη αυτοπεποίθησης και ισχύος από τον πρωθυπουργό ως απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι έκανε μία «κλειστή» προεκλογική εκστρατεία αποφεύγοντας τους πολίτες και τους δημοσιογράφους.

Ο κ.Σαμαράς αναμένεται να κλιμακώσει την ρητορική του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ότι επιχειρεί να βυθίσει ξανά την χώρα στην κρίση.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει το δίλημμα που θα είναι «κυβερνητική σταθερότητα για έξοδο από την κρίση ή πισωγύρισμα στην κρίση με τραγικές συνέπειες για την χώρα».
Επίσης ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει τις δεσμεύσεις του για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και βιωσιμότητα του χρέους, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τους υποψήφιους της συγκυβέρνησης ώστε να πάει η χώρα μπροστά.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία 24ώρα η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνεται με τις επιθέσεις να εντείνονται με αφορμή τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και το τι θα ψηφίσουν αυτοί την ερχόμενη Κυριακή. Οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαιτέρως χθες, με τις επιθέσεις Μαξίμου και λεωφόρου Συγγρού εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «για προσκλητήριο και χαριεντίσματα με την Χρυσή Αυγή» που βασίστηκαν στην ανοικτή επιστολή Χρυσαυγίτη Χρήστου Γούδη προς τον κ. Σακελλαρίδη. Ακόμη και ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κρήτη, όπου παραβρέθηκε στην επέτειο της ιστορικής μάχης καταφέρθηκε εναντίον του νεοναζιστικού φαινομένου.

Μέσα σε αυτό το τοπίο και μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα για στήριξη της ΝΔ εν όψει εκλογών, ο κ.Σαμαράς θα επιδιώξει μεγαλύτερη συσπείρωση, ώστε η ερχόμενη Κυριακή να μην σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις που «θα θέσουν σε κίνδυνο την σταθερότητα της χώρας».