Το τέλος της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης προανήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως αυτή είναι η πρόθεση και ο στόχος της κυβέρνησης και τόνισε με νόημα πως «το λέει και το όνομά της, είναι έκτακτη». Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάργηση της είναι εφικτή αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό του 2015.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της φοροδιαφυγής και υπογράμμισε ότι θα δοθεί «μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής» ώστε να έρθει άμεσα η μείωση των συντελεστών φορολόγησης κ��ι ελάφρυνσης των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού. «Θα ήθελα μεγαλύτερη προσπάθεια στο κυνήγι των μεσαίων και μεγάλων ψαριών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

«Το φθινόπωρο ξεκινά και η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέος. Το ελληνικό αίτημα για χαλάρωση των όρων της δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων παραμένει πάντα στην ατζέντα της ελληνικής Κυβέρνησης» σημείωσε, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών.

Tέλος, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα του για νίκη της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν έχει προτείνει μέχρι στιγμής «κάτι θετικό ή κάτι δημιουργικό για την Ελλάδα��.