Σφοδρή επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη, μιλώντας στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, που έγινε πεδίο μάχης κατά τη γερμανική εισβολή, στην κεντρική εκδήλωση για την 73η Επέτειο της Ιστορική�� Μάχης της Κρήτης.

«Προσβάλλουν τη μνήμη όλων αυτών των ηρώων τα φαντάσματα τα αποκρουστικά που θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους της χώρας μας. Η κρητική γη τους κατάπιε, σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει» τόνισε ακόμα ο κ. Σαμαράς ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με στίχους από τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη: «Χίτλερ, μην καυχηθείς ότι ήρθες στην Κρήτη».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον ρόλο που θα παίξει η κρητική γη στο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. «Θα τα καταφέρουμε με την αλήθεια την πίστη τον πλούτο της πατρίδας. Θα τα καταφέρουμε αλλάζοντας την αναπτυξιακή στρατηγική και την κρίση και τα μνημόνια και όσα μας οδήγησαν σε αυτά» τόνισε.

Μίλησε επίσης και για τον ενεργειακό πλούτο της Κρήτης, την καινοτομία, την τεχνολογία και τον πολιτισμό του νησιού, αλλά και την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό που «θα καταστήσουν σε λίγα χρόνια την Κρήτη αναπτυξιακό πρότυπο».

Τον κ. Σαμαρά συνόδευσαν στην Κρήτη ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο πρωθυπουργός παρακολούθησε επίσης ασκήσεις αεροσκαφών.