Δεν επιθυμεί τις ψήφους των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, όπως δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό Βήμα 99,5.

«Ευελπιστώ ότι θα είναι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Δεν ξέρω τι λένε άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αλλά προσωπικά δεν θέλω να με ψηφίσει κανένας που έχει ψηφίσει Χρυσή Αυγή. Δεν θέλω να μοιράζομαι ούτε τον πυρετό μου μαζί τους. Κανένας! Και δεν πρέπει να χαϊδεύουμε το λαό. Αυτοί που έστειλαν στη Βουλή τους ναζί, τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο, πρέπει να έχουν βάρος στη συνείδησή τους για την ντροπή το ένα έκτο των Αθηναίων να έχει ψηφίσει αυτόν τον πατεντάτο ναζιστή με τη σβάστικα. Ανατριχιάζω πραγματικά για την ποιότητα του μέρους του λαού που ψηφίζει αυτούς τους ναζιστές. Ανατριχιάζω και δεν θέλω καμία σχέση».

Για το ποια θα είναι η στάση της ΔΗΜΑΡ στον β' γύρο των εκλογών ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θα ψηφίσουν τα μέλη της κατά συνείδηση. «Το θέμα είναι οι πολίτες να ψηφίζουν τον καλύτερο δήμαρχο ή περιφερειάρχη, ανεξάρτητα από το αν ψηφίζουν για μνημόνιο ή αντιμνημόνιο ή οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ ανόητο αυτό το δίλημμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές για μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.»