Ευθύνες στον Νικήτα Κακλαμάνη για την μη πρόκρισή του στον β’ γύρο των εκλογών επιρρίπτει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Ο κ. Κακλαμάνης ήταν δήμαρχος της Αθήνας. Κατέβηκε και έχασε. Είναι λογικό λοιπόν ότι ένας δήμαρχος που χάνει, κάνει πέρα και αφήνει τη δυνατότητα σε νέες δυνάμεις. Έβλεπε ο κ. Κακλαμάνης στην πορεία των τριών μηνών ότι η υποψηφιότητά του θα είναι μονοψήφια. Άρα δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μπει στον δεύτερο γύρο. Άρα ήταν χαμένη ψήφος. Την ζημιά την έκανε, αυτή είναι η πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στον Real FM.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ισχυρίστηκε ότι χάρη σε αυτόν δεν μπήκε ο Ηλίας Κασιδιάρης στον β’ γύρο: «Ο μόνος ο οποίος έκοψε τη Χρυσή Αυγή από το να μπει στο δεύτερο γύρο είμαι εγώ με το 17% που πήρα, που ξεπερνάει το ποσοστό που πήρε και η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές. Φέραμε πολλούς και καινούργιους ψήφους και δημιουργήσαμε το ανάχωμα για τη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Κακλαμάνης συγκέντρωσε έναν στενό κομματικό πυρήνα. Συναισθηματικά έδεσε κάποιους αντιδημάρχους οι οποίοι κατέβηκαν μαζί του και ήταν επώνυμα κομματικά στελέχη της ΝΔ. Αυτό το ποσοστό, το 3% ήταν που μας έβαζε στο δεύτερο γύρο και με αξιώσεις».

Αναφερόμενος, τέλος, στο πολιτικό του μέλλον και στο αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές: «Είχα πει ότι αν εκλεγώ δήμαρχος και αποτύχω βεβαίως και θα παραιτηθώ από την πολιτική. Είναι μία ρήση διαχρονική, με τη μόνη διαφορά ότι χρειάζεται χρόνος για να το αποδείξω διότι αυτή τη φορά δεν μπόρεσα να εκλεγώ. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Παραμένω ενεργός στην πολιτική, διότι παραμένω ενεργός πολίτης».