«Μόνο ένα ανόητος θα μπορούσε να κατηγορήσει για σεξιστικό περιεχόμενο το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ που κυκλοφόρησε Το Ποτάμι» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι την ιδέα για το προεκλογικό σποτ του Ποταμιού για την «πρώτη φορά» όντως την πήρε από την προεκλογική καμπάνια του Μπάρακ Ομπάμα το 2012 και πρόσθεσε πως και στην Αμερική το εν λόγω σποτ είχε προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις από «υπερσυντηρητικούς» κύκλους. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να το αποσύρει και παρατήρησε πως δεν είναι δυνατό να τον εγκαλούν για «προσβολή» των γυναικών, όταν ο ίδιος έχει δείξει σεβασμό στις γυναίκες, στις τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε γι' αυτές.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι δεν θα μπει στη λογική των υποδείξεων για τις μάχες του β’ γύρου, ωστόσο αναφέρθηκε με θετικό πρόσημο στις υποψηφιότητες του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη, προσφέροντας ουσιαστικά έμμεση στήριξη σε αυτούς.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών είπε πως «δείχνουν ότι ο κόσμος και της Αριστεράς και της Δεξιάς γύρισε την πλάτη στους κομματικούς υποψήφιους» και πρόσθεσε: «Ήταν μια ξεκάθαρη άρνηση του κόσμου, ακόμα και του κόσμου -εννοώ του δικού τους κόσμου- να συνταχθεί σαν τα στρατιωτάκια πίσω από τον εκλεκτό της Κουμουνδούρου ή τον εκλεκτό της Συγγ��ού. Αυτό το παραμύθι πρέπει να έχει τελειώσει».

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη «ρεαλιστική και επαναστατική λύση» που προτείνει το Ποτάμι για τις ευρωεκλογές και να απορρίψουν τη «βίαιη λύση» της Χρυσής Αυγής.