«Αρχηγό της ιταλικής Αριστεράς για μία ημέρα» χαρακτηρίζει η La Repubblica τον Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενη στην προεκλογική του εκστρατεία στην Ιταλία ως επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα».

«Είναι 39 ετών, Έλληνας και μιλά αγγλικά. Χρησιμοποιεί “μέτρια” γλώσσα, πάντα χαμογελαστά και κάποιες φορές ειρωνικά» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, η οποία αναφέρει πως όταν ο Τσίπρας ρωτήθηκε εάν οι οπαδοί της ιταλικής Αριστεράς είναι περισσότερο ενθουσιώδεις από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα»!

Η La Repubblica σημειώνει πως «αν η Αθήνα “τραβήξει”, μπορεί να συμβεί αυτό και στη Ρώμη» αλλά επισημαίνει ότι στην Ιταλία πολλοί ακούν το όνομά του Τσίπρα αλλά δεν τον γνωρίζουν: «Ο κόσμος σταματά να ακούσει, ρωτούν, "με συγχωρείτε, ποιος είναι αυτός;"». Μάλιστα, επισημαίνει ότι «κάνει καλή εντύπωση στις γυναίκες καθώς μοιάζει με τον Μπαντέρας»!

«Ήταν η τρίτη του περιοδεία στην Ιταλία και η τελευταία πριν από τις ευρωεκλογές. Στο Μιλάνο είπε πως δεν είναι ο Γκρίλο σημειώνοντας με χιούμορ πως "δεν έχω τα μαλλιά και τα γένια του Γκρίλο", ενώ ξεκαθάρισε πως "το ευρώ είναι ένα εργαλείο για να αλλάξει τη ζωή μας, ένα κοινό νόμισμα στην Ευρώπη, στην οποία πρέπει να υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές". Η πολιτική είναι σοβαρό πράγμα, που ορισμένοι παρομοιάζουν με τον Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ, τονίζει ο Αλέξης» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.